Υπηρεσίες

25 Αυγούστου, 2023

Ανακαλύψτε την Ύδρα μέσα από αριστουργήματα της λογοτεχνίας

Καλώς ήρθατε στην Ύδρα, στο νησί όπου η ιστορία, η ομορφιά και η λογοτεχνία δημιουργούν ένα μαγευτικό μωσαϊκό από ιστορίες. Ανακαλύψτε αυτό το γραφικό νησί μέσα από τις αφηγήσεις λογοτεχνικών αριστουργημάτων που αντηχούν στα πλακόστρωτα σοκάκια και τα γαλάζια νερά του.

Το γοητευτικό λιμάνι της Ύδρας
📚"Ο Κολοσσός του Αμαρουσίου" του Henry Miller

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από το εμβληματικό λιμάνι της Ύδρας, που έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες, συγγραφείς και ονειροπόλους εδώ και γενιές. Εδώ, ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μίλερ έγραψε τον “Κολοσσό του Αμαρουσίου”, ένα υποβλητικό οδοιπορικό που εξιστορεί το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Το σπίτι του Leonard Cohen
📚"Beautiful Losers" του Leonard Cohen

Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια και ανακαλύψτε το σπίτι του θρυλικού Καναδού τραγουδοποιού Leonard Cohen. Σε αυτό ακριβώς το νησί, ο Cohen έγραψε το βιβλίο “Beautiful Losers”, ένα εσωστρεφές έργο που αντικατοπτρίζει την αινιγματική ταυτότητα της Ύδρας.

To Aρχοντικό Κουντουριώτη
📚"Fire on the Island" του Timothy Jay Smith

Μάρτυρας της ιστορικής σημασίας της Ύδρας, το Αρχοντικό Κουντουριώτη αποτελεί κεντρικό στοιχείο στο θρίλερ του Timothy Jay Smith, ” Fire on the Island”. Ζήστε τη μεγαλοπρέπεια του αρχοντικού, σε έναν κόσμο μυστηρίου και κατασκοπείας.

Η ήρεμη γοητεία του χωριού Καμίνι
📚"Ο Μάγος" του John Fowles

Το Καμίνι είναι ένα ήσυχο λιμάνι σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Ύδρας. Εδώ, ο John Fowles εμπνεύστηκε το μυθιστόρημά του, “Ο Μάγος”. Καθώς περιπλανιέστε στο ήσυχο αυτό χωριό, μπορεί να βρεθείτε κι εσείς να αναλογίζεστε τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, όπως έκανε και ο πρωταγωνιστής του Fowles, Nicholas.

Η απόλυτη ηρεμία της παραλίας Σπηλιά
📚"The Drifters" του James A. Michener

Περπατήστε κατά μήκος της παραλίας Σπηλιά, σ’ αυτό το γαλήνιο σημείο που ο Michener εμπνεύστηκε το μυθιστόρημά του «The Drifters», και νιώστε την ίδια δίψα για περιπέτεια που ένιωσαν οι ήρωες του Michener.

Η Ύδρα σας προσκαλεί να τη γνωρίσετε μέσα από τους κόσμους διάσημων συγγραφέων. Καθώς διασχίζετε κάθε σημείο και βυθίζεστε στις ιστορίες τους, θα νιώσετε τη δημιουργική ενέργεια που συνεχίζει να εμπνέει καλλιτέχνες, συγγραφείς και περιπλανώμενους μέχρι και σήμερα.

Για πληροφορίες & κρατήσεις:
☎️ +30 2104119313
✉️ reservations@giovanti.gr