Υπηρεσίες

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Φθινόπωρο στην Πράγα: ένας λογοτεχνικός περίπατος

Η Πράγα είναι ονειρική το φθινόπωρο. Με τα πλακόστρωτα σοκάκια της σε χρυσαφένιες αποχρώσεις και τον δροσερό αέρα να συντροφεύει τους περιπάτους σας, σας καλεί να εξερευνήσετε τη διαχρονική γοητεία της. Εμείς σας προτείνουμε 5 σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε, και 5 λογοτεχνικά έργα που συνδέονται μαζί τους.

Η Γέφυρα του Καρόλου
Βιβλίο: "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" Milan Kundera

Κάντε μια βόλτα στην πασίγνωστη Γέφυρα του Καρόλου, και γοητευθείτε με την ιστορία και την αρχιτεκτονική της. Καθώς τα κτίρια γοτθικού και μπαρόκ ρυθμού αντικατοπτρίζονται στον Μολδάβα, ξεκινήστε να διαβάζετε το πασίγνωστο βιβλίο του Milan Kundera «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», που πλέκει τη φιλοσοφία και τον ρομαντισμό με αξέχαστο τρόπο.  

Το Κάστρο της Πράγας
Βιβλίο: "Το Κοιμητήριο της Πράγας" Umberto Eco

Το μεγαλείο αυτής της πόλης, συνδέεται και με το Κάστρο της, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα, ιδιαίτερα γοητευτικό στα φθινοπωρινά χρώματα. Απολαύστε την πανοραμική θέα από τον Καθεδρικό Ναό του Άγιου Βίτο διαβάζοντας το γεμάτο μυστικά και συνωμοσίες μυθιστόρημα του Umberto Eco, «Το Κοιμητήριο της Πράγας».

Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης
Βιβλίο: "Γκόλεμ" Gustav Meyrink

Η πλατεία της Παλιάς Πόλης αντανακλά κάτι μαγικό όλες τις εποχές, με τα παμπάλαια κτίρια και το εμβληματικό Αστρονομικό Ρολόι να μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν της. Απολαύστε ένα φλυτζάνι τσέχικου καφέ, και ξεκινήστε το βιβλίο του Gustav Mayrink «Γκόλεμ», ένα μυθιστόρημα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Ο Λόφος Πέτριν
Βιβλίο: "Η Μεταμόρφωση" Franz Kafka

Ο Λόφος Πέτριν προσφέρει μια ήσυχη απόδραση μακριά από την πολύβουη πόλη. Ανεβαίνοντας, θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας η πανοραμική θέα με τις κόκκινες στέγες και τα ιστορικά μνημεία της Πράγας. Δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για να διαβάσετε το βιβλίο του Franz Kafka «Μεταμόρφωση», ένα μυθιστόρημα για έναν άνδρα που ζει στην Πράγα, και τη μεταμόρφωσή του.

Το Φρούριο του Βίσεχραντ
Βιβλίο: "Ο καλός στρατιώτης Σβέικ" Jaroslav Hašek

Το Κάστρο Βίσεχραντ είναι ένα κρυμμένο στολίδι. Το ήσυχο προαύλιο με την εκπληκτική θέα, προσφέρει άλλο ένα καταφύγιο μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Συνδυάστε αυτή τη βόλτα με το σατιρικό αριστούργημα του Jaroslav Hasek, «Ο Καλός στρατιώτης Σβέικ» και γνωρίστε τις πολιτιστικές και ιστορικές αποχρώσεις της Πράγας.

Το φθινόπωρο μεταμορφώνει την Πράγα σε μια συναρπαστική συμφωνία ιστορίας, φύσης και λογοτεχνίας. Αυτοί οι 5 μοναδικοί προορισμοί, ο καθένας από τους οποίους συνδέεται με ένα ιδιαίτερο βιβλίο, υπόσχονται μια καθηλωτική εμπειρία που ξεπερνά το χρόνο και το χώρο.